GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

8-6-2020 - Vlaanderen: aanvullende compensatiepremie van 2000 € voor juni.

Vlaamse regering beslist om, nog één keer, een aanvullende compensatiepremie van 2.000 euro uit te keren aan bedrijven met groot omzetverlies

Aanvullende compensatiepremie van 2.000 €

Op de website van minister Crevits lezen we dat deze extra premie kan gelden voor alle ondernemingen die in aanmerking kwamen voor de eerste compensatiepremie.

Daarnaast is ze ook bedoeld voor ondernemingen die in april en mei verplicht waren te sluiten en een beroep konden doen op de hinderpremie maar ondertussen opnieuw open zijn (hier valt de taxisector niet onder).

De voorwaarde is een omzetverlies van minstens 60% in een periode van 1 maand vanaf de heropening ten opzichte van een referentieperiode vorig jaar. Voor winkels gaat het om de periode van 11 mei tot 11 juni, voor horeca ondernemingen bijvoorbeeld gaat het om de periode van 8 juni tot 8 juli. Het omzetverlies moet aangetoond kunnen worden aan de hand van dagontvangsten, geleverde prestaties of de tijdsregistratie. Daarnaast moet de onderneming ook effectief openen en de activiteiten heropstarten.

We houden u later op de hoogte.

 

Top