GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

20-4-2017 - Taxi & Mobility Update 2017 - Leden van GTL zijn gratis uitgenodigd!

Taxi & Mobility Update 2017 : Who drives tomorrow's mobility ?

 

 

voor de tweede keer wordt op donderdag 4 en vrijdag 5 mei a.s het jaarlijkse internationale congres ‘Taxi & Mobility Update 2017’ in Brussel gehouden. Dit keer met als ondertitel ‘Wie zit er aan het stuur van de mobiliteit van morgen?

GTL is een van de organisatiepartners van dit Engelstalige congres, dat nu al voor de vijfde maal wordt gehouden en ook dit jaar weer bol staat van de actualiteit. Leden van de GTL zijn van harte uitgenodigd en kunnen zich (gratis) aanmelden op www.mobilityintell.com Daar zijn ook het programma en de meest recente informatie over het congres te vinden. Na anderhalve dag bent u weer helemaal bij!

 


 

Uit verschillende Europese landen (maar ook uit bijvoorbeeld de VS en Canada) komen taxi-ondernemers, maar ook politici, autoriteiten, vergunningverleners, vertegenwoordigers van taxi-, huurauto-, bus- en OV-organisaties, consultants, vakbondsvertegenwoordigers, mobiliteitsexperts en andere belanghebbenden naar het Van der Valk Hotel in Diegem, vlakbij de Brusselse luchthaven.

Een greep uit het programma.

Op dag 1 geeft Shwetha Surender van de Londense consultants Frost & Sullivan in haar keynote speech een fascinerend overzicht van de laatste (mega)trends in de mobiliteitssector. Onder leiding van moderator en MaaS-specialist Richard Harris (ERTICO) lichten Ivo Cré (POLIS, het samenwerkingsverband van Europese steden) en professor dr. Cathy Macharis (Vrije Universiteit Brussel) de rol toe die de stad speelt in de nieuwe mobiliteit en geeft taxi-expert Serge Metz (UNIT Parijs) een kijkje in de toekomstige keuken van de taxi- en huurautosector.

OV-organisatie UITP leidt de volgende sessie in met de vraag of het OV de leidende rol vervult in de nieuwe mobiliteit.

Of is dat juist de Fin Sampo Hietanen met zijn MaaS Global, die de OV-sector van repliek dient?

Of misschien ook wel de taxisector?

Michel Petre van Taxis Verts geeft aan dat de taxi (met Collecto en Splyt) wel degelijk een leidende rol kan spelen in het stedelijk openbaar vervoer.

Aan het eind van deze sessie wordt het echt spannend: eerst gaat het over elektromobiliteit en autonoom vervoer bij Renault-Nissan en daarna vertelt specialist Alwin Bakker hoe ver we nog verwijderd zijn van de komst van het autonoom vervoer.

En hoe zien taxi- en huurauto-ondernemers in de VS en Groot-Brittannië hun business over een aantal jaren? Andy Boland van de Londense huurauto-gigant AddisonLee en Tarek Mallah van NuRide Transportation in New York kijken over de horizon.

Hét spektakelstuk van de donderdagmiddag wordt ongetwijfeld de visie op regulering door de vergunningverleners van Finland (een compleet nieuwe taxi- en vervoerswetgeving, toegelicht door de topman van het Ministerie van Vervoer uit Helsinki), San Francisco, Londen, Hamburg en New York. Hoe worden taxi en huurauto in andere steden gereguleerd?

De inleiding van Brusselse Minister van Mobiliteit, Pascal Smet, die een deel van de discussie modereert en zeker iets zal zeggen over zijn plannen met de Brusselse taxi-wetgeving, zal zeker ook voor vuurwerk zorgen.

Op dag 2 zorgen specialisten uit de internationale taxisector voor de inleiding op een ‘Roundtable’, een uitgebreide gedachtenwisseling van een uur door diverse belanghebbenden uit de sector. De start wordt gemaakt door de ITF met een belangrijk experiment over het vervangen van privé-auto’s door (autonome) taxi-achtige voertuigen in Lissabon, constructeur Karsan Otomotiv legt uit hoe kleine elektrische en rolstoeltoegankelijke busjes de binnenstad kunnen bedienen, terwijl Herwig Kollar van Taxi Deutschland (die in Duitsland de rechtszaken tegen Uber en MyTaxi won) het stokje overneemt, gevolgd door professor dr. James Cooper, Kaan Yildizgoz (van de UITP) en Sonila Metushi (IRU, over Taxi of the Future’).

De ‘Roundtable’ sluit op vrijdagmiddag om 12.00 uur Taxi & Mobility Update 2017 af en u bent weer helemaal bij!

U bent van harte welkom als GTL-lid! U vindt hier het programma.

Meer informatie en inschrijving: www.mobilityintell.com

 

Top