GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

10/01/2017 - Vanaf 16 januari 2017, verplicht automobielvignet om in Parijs te rijden

Frankrijk (9 januari 2017) : Vanaf maandag 16 januari 2017 wordt het automobielvignet verplicht om in Parijs te rijden.

Toepassingsgebied

Dit betreft alle voertuigen die in Europa zijn geregistreerd (auto’s, bussen, vrachtwagens, bestelwagens, enz.).

Het vignet zal verplicht zijn om in Parijs te mogen rijden (volledige agglomeratie) van maandag tot vrijdag tussen 8 en 20 uur voor de voertuigen van minder dan 3,5t en 7/7 voor de voertuigen van meer dan 3,5t.

Het moet geplaatst worden rechts ondmmeraan de voorruit.

Bij een piek in de vervuiling zullen de verkeers- en parkingmogelijkheden variëren naargelang verschillende vignetcategorieën. Deze categorieën zijn gebaseerd op de EURO klassen van de voertuigen.

De EURO III voertuigen worden nog toegelaten tot 1 juli 2017.

Controles

Het gebrek aan het vignet zal leiden tot boetes (tot 135 euros).

De controles en het toepassen van strafmaatregelen zullen enkele weken na 16 januari beginnen om genoeg tijd te laten aan iedereen om het vignet aan te vragen en namelijk voor de buitenlandse transportbedrijven.

Hoe verkrijgt men het vignet ?

U kan hier uw aanvraag doen (tot begin januari, beschikbaar enkel voor de voertuigen die in Frankrijk geregistreerd zijn). De procedure voor de bestelling van vignetten voor de buitenlandse voertuigen zal in de loop van de maand januari geopend worden.

Eerste week van januari : er zal een nieuw module geïntegreerd worden op de website van de Franse regering voor de buitenlandse voertuigen. Deze zal eerst in het Engels beschikbaar zijn en later in het Duits).

Een ander module voor de gemeenschappelijke aanvragen (vloten van meer dan 50 voertuigen) zal eveneens pas later op de website worden geïntegreerd.

Voor de aanvraag hebt u enkel het kentekenbewijs van het voertuig nodig.

Het vignet kost 3,70 €. Het zal per post verstuurd worden naar het adres dat op het kentekenbewijs staat. De verzendkosten zullen ook aangerekend worden.

Bron : IRU Brussel, FNTR

 

Top