GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

28/08/2021 - GTL wil verlenging tijdelijke werkloosheid wegens overmacht na 30/9

Vooral voor luchthaventaxi's en luchthavenvervoerders zal het nog nodig zijn.

GTL pleit met UNIZO en UCM voor een verlenging van het stelsel van tijdelijke wekloosheid wegens overmacht-"corona" na 30/09/2021.

Wat de taxi’s en het individueel bezoldigd personenvervoer betreft, blijft  een deel van de sector ook na 30 september nog sterk door de crisis getroffen. We hebben het hier over de honderden taxi’s en een drievoud aan chauffeurs aan de  taxistandplaatsen aan de luchthavens (Zaventem, Charleroi, Antwerpen, Oostende,..) en over de talrijke luchthavenshuttles, die in de provincies gevestigd  zijn en passagiers naar de luchthavens brengen of er gaan ophalen.

Anderzijds blijven ook de andere taxi's door de lage luchthavenactiviteiten getroffen; in Brussel bijvoorbeeld gaat  een derde van de omzet in normale tijden  naar het vervoer van passagiers naar de luchthaven(s).

In augustus van dit jaar landden op luchthaven van Zaventem ongeveer 47% van het aantal passagiers van augustus 2019. En de vooruitzichten zijn negatief voor september: BAC verwacht een daling van 5 à 10% in vergelijking met de afgelopen maand augustus. 

Top