GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

13/09/2021 - Campagne derde prik start deze week

Mensen met een zwaar verstoorde immuniteit krijgen deze week een uitnodiging voor een extra coronaprik.

Vanaf deze week worden in Vlaanderen de uitnodigingen voor de derde prik verstuurd, die wordt toegediend aan mensen met een verlaagde immuniteit. In Vlaanderen gaat het om 200.000 mensen, waarvan er 5300 in woonzorgcentra verblijven. (Belga)

De ministers van Gezondheid in ons land beslist een derde prik te geven met het Moderna- of Pfizer-vaccin. Dat zijn allebei vaccins op basis van mRNA-technologie. Recente wetenschappelijke gegevens hebben aangetoond dat een extra dosis bij dit soort patiënten leidt tot een betere bescherming.

Het gaat om 350.000 tot 400.000 mensen in heel België. De uitnodigingen worden verstuurd op basis van lijsten samengesteld uit drie grote stromen

Het gaat via het kankerregister om mensen bij wie de voorbije drie jaar kanker is vastgesteld, via de ziekenfondsen om mensen die specifieke medicatie krijgen en via de huisartsen, die een selectie maken op basis van hun medische dossiers.

Er is nog niet beslist of later dit jaar ook bejaarden aan bod komen voor een extra prik. 'Daarvoor is nog geen goedkeuring van het Europese Geneesmiddelenagentschap. De Hoge Gezondheidsraad - een groep experts die het beleid voor volksgezondheid in ons land mee aanstuurt - beraadt zich over een wetenschappelijk advies dat het beleid zal bepalen, luidt het in een mededeling van de taskforce vaccinatie. Die adviseert de beleidsmakers over hoe de prikcampagne het best verloopt.

Bron: De Tijd. 

Link: Campagne derde prik start volgende week | De Tijd


Top