GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

13/10/2022 - Antwerpen: Politie richt samen met APTU BIN Taxi op

400 taxichauffeurs actief in Antwerpen werken mee aan informatie over verdachte zaken in hun buurt

Maandag werden er op het districtshuis in Deurne vier nieuwe BIN’s opgestart. Een van de nieuwe netwerken is de BIN Taxi. Taxichauffeurs zullen vanaf nu de politie op de hoogte houden van verdachte zaken.

Een BIN is een Buurt Informatie Netwerk waarbij burgers de politie op de hoogte brengen van verdachte zaken in hun buurt. Dat kan gaan van verdacht gedrag tot vreemde informatie. De politie stuurt op zijn beurt berichten naar dat BIN-netwerk. Dat zorgt er voor dat de buurt betrokken wordt bij de sociale controle in de wijk.

Heel Deurne opgenomen netwerk

Deurne is sinds maandag drie nieuwe BIN’s rijker. BIN – Ruggeveld is het gebied binnen de Frank Craeybeckxlaan, Ter Heydelaan, Eugeen Fahlylaan, Schotensesteenweg, Schotensesteenweg, Ruggeveldlaan en de Turnhoutsebaan. BIN-Lakborslei verpreidt informatie over de Te Couwelaarlei, Ten Eekhovelei, Bisschoppenhoflaan, Confortalei en Frank Craeybeckxlaan. Tot slot loopt het gebied van BIN – Eksterlaar van de Boekenberglei, Dascottalei, Herentalsebaan, Manebruggestraat, Vleerakkerstraat tot Eksterlaar.

Met BIN Boekenberg, Deurne Centrum, Inkom Zuid, Herentalsebaan en Zwarte Arend is vandaag ongeveer heel Deurne opgenomen in het BIN-netwerk. Het vierde netwerk ‘Taxi’ is een samenwerking tussen de Politie Antwerpen, de stad Antwerpen en de Antwerpse Taxi Unie. Dankzij deze nieuwe BIN Taxi zullen taxichauffeurs de politie op de hoogte houden van verdachte zaken. “Dat is een wereldpremière en het is dan ook gepast dat het voorgesteld in dit districtshuis”, lacht districtsburgemeester Tjerk Sekeris.

400 paar extra ogen

“Er zijn dagelijks meer dan 400 taxichauffeurs actief in Antwerpen, dat zijn 400 paar extra ogen", legt taxigebruiker Luc Tuymans uit. “De werking is ongeveer identiek aan die van een conventionele BIN. Het enige verschil bestaat erin dat de politie berichten doorgeeft aan de taxi’s. Taxi chauffeurs, die dag en nacht op de baan zijn, zijn namelijk de ogen van onze stad.”

Bron: HLN.BE 10 oktober 2022


Top