GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

01/07/2024 - Welke weekends Tomorrowland 2024?

Tomorrowland gaat door op 2 weekends: 17 juli t/m 22 juli en 24 juli t/m 29 juli. Vind hier plannetjes om tot aan de taxistandplaats en de kiss en ride te geraken

In de zomer van 2024 staan twee weekenden weer in het teken van het magische festival Tomorrowland:

  • Het eerste weekend duurt vanaf woensdag 17 juli t/m maandag 22 juli 
  • Het tweede weekend vanaf woensdag 24 juli t/m maandag 29 juli. 

Opgelet: gebruik enkel de voorziene taxizones en de ‘kiss & rides’.

Plaatselijk verstrengde regelgeving voor taxi’s tijdens Tomorrowland

Om het dansfestival Tomorrowland zo veilig mogelijk te laten verlopen, wordt de lokale politieverordening in de gemeenten Boom en Rumst tijdelijk verstrengd voor o.a. taxi’s. Daarnaast wordt intensief gecontroleerd op de bestaande wetgevingen ter zake.

TAXIZONES

 “Voor de taxi’s worden er tussen 17/07/24 tot 22/07/2024 (eerste festivalweekend) en 24/07/2024 tot 29/07/24 (tweede festivalweekend) speciale taxizones en kiss & rides voorzien.” 

  • Op festivaldagen: Papensteenstraat en Klampsteenstraat in Boom. 
  • Op maandag: tijdelijke taxizone op P9 - Rumstsestraat in Rumst.

Het is enkel hier toegestaan om klanten af te zetten of op te halen. Het is bovendien niet toegestaan om zich als taxi te verplaatsen binnen de groene en oranje zones van de bewakingsperimeter zonder hiervoor de juiste doorlaatbewijzen te hebben.

Bemerk dat de festivalorganisatoren een aantal indicatieve prijzen voor diverse bestemmingen gepubliceerd hebben (zie afbeelding).  

Hieronder vindt u de plannetjes om tot aan  de taxistandplaats en de kiss en ride te geraken:

 
Onder taxi’s verstaan we ook voertuigen voor ‘verhuur met bestuurder’, voertuigen voor diensten voor ‘individueel bezoldigd personenvervoer’ en/of hun tussenpersonen. Taxi’s die deze regelgeving overtreden, zullen bestuurlijk in beslag worden genomen tot na het festivalweekend. De taxi (of het voertuig dat hiervoor werd gebruikt) zal worden teruggegeven aan de eigenaar mits betaling van de takel- en stallingskosten. Bijkomende (GAS-)boetes blijven mogelijk.

U kan gerust de Instagram en Facebook pagina van de Lokale Politiezone Rupel volgen via:

Politiezonerupel.be

Facebook

Twitter

Top