GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

12/09/2023 - Brussel: nieuwe app 'Floya'

Met één app routes plannen en betalen met zo goed als alle vervoersmiddelen

De MIVB en Brussel Mobiliteit hebben de nieuwe multimodale app 'Floya' gelanceerd, die realtime informatie over het hele mobiliteitsaanbod in Brussel bundel op één platform. Zowel diensten van openbare bedrijven, privébedrijven en info over verplaatsingen te voet, met de fiets, step, deelwagen en taxi zijn terug te vinden.

 De gebruiker kiest zijn vervoermiddel en ontvangt een overzicht van beschikbaarheid, dienstregelingen, aanstaande vertrektijden, verkeershinder, batterijniveau enzovoort. Tickets kunnen onmiddellijk via de app betaald worden. De app heeft als bedoeling om alle mogelijke alternatieven te tonen, en zo autobestuurders te overhalen om het gebruik van hun privéwagen te verminderen

Je kunt ook opzoeken hoe je zo goedkoop  mogelijk op je bestemming geraakt. 

 je kan na je routeplanning vanuit "Floya" ook bijvoorbeeld een trip met de MIVB of de NMBS rechtstreeks vanuit de app betalen. Daar moet je wel een account voor aanmaken.

Rechtstreeks betalen voor deelauto’s en -fietsen kan nog niet maar die mogelijkheid zou in de komende maanden volgen. Momenteel word je vanuit de app bijvoorbeeld voor deelfietsen nog via een link naar de app van Villo doorgestuurd. 

De app is vanaf nu beschikbaar in de appstores (iOS en Android).

Binnenkort ook taxi's 

De eerste versie van de app wordt in de loop van de komende maanden nog uitgebreid, zo klinkt het. Bijvoorbeeld met Taxis Verts, VOI (een operator van deelsteps en elektrische deelfietsen) en BOLT (deelsteps en -fietsen).

Vind hier meer info.

‘‘Slim naar Antwerpen’

De Brusselse app ‘Floya’ is zeker niet de eerste in haar soort maar is wel de eerste die ook rechtstreekse betaalmogelijkheden biedt rechtstreeks vanuit het platform. In 2017 lanceerde de Stad Antwerpen al een app ‘Slim naar Antwerpen’ of SNA. Die werkt enigszins anders.

Betaalmogelijkheden zijn er in SNA nog niet maar het platform laat wel meer keuzevrijheid aan de gebruiker. 

Top