GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

20/10/2023 - Nieuw: taalopleiding Nederlands voor taxichauffeurs

Binnenkort starten 2 CVO's in Vlaanderen met taalopleidingen NT2 afgestemd op de taxibestuurders.

Nieuw:  taalopleiding Nederlands voor taxichauffeurs

We informeren de leden waarvan chauffeurs hun bestuurderspas ontvangen hebben op basis van een Nederlans taalkennisniveau A2, dat Mobiliteit en Openbare Werken samen met 2 CVO’s, KISP en QRIOS,  een nieuw aanbod NT2 hebben uitgewerkt dat zowel inhoudelijk als praktisch is afgestemd op de taxibestuurders.

Er is sprake van een gemeenschappelijk digitaal startmoment met de lesgever (toelichting bij de werkwijze) 

Het gaat om een  volledige lesprogramma 2*120 u dat de chauffeur verder op eigen ritme op smartphone, tablet of laptop kan volgen, met verder een of enkele afspraken met de lesgever voor (individueel) testmoment.

Dit moet nog verder door beide CVO’s in gereedheid gebracht worden: communicatie, webpagina’s, inschrijvingen – zodat op het moment dat de communicatie wordt verspreid, er ook meteen kan ingeschreven worden. 

U wordt later nog op de hoogte gehouden.

Bedoeling is

  • Eerst alle chauffeurs aan te schrijven die ten laatste op 30 juni 2024 hun certificaat B1 moeten halen: voor hen is het hoog tijd om in te stappen, maar mits intensief tijd te maken voor de cursus (12 uur per week) is dat nog haalbaar (*)
  • Te starten op 6 november, ten laatste 13 november
  • bij grote vraag wekelijks een of meerdere groepen te laten starten
  • eind volgende week alle info klaar te hebben en te verspreiden

(*) Eis taalniveau Nederlands is B1 (richtgraad 2.1 + 2.2), mondeling en schriftelijk, binnen de 2 jaar na eerste uitreiking eerste bestuurderspas of 30/6/2024 voor wie zijn bestuurderspas op basis van A2 behaalde voor 1/7/2022.

Nieuw op het Departement Mobiliteit en Openbare Werken

An Poot is sinds enkele maanden de nieuwe Teamcoördinator Duurzame Personenmobiliteit op het Departement Mobiliteit en Openbare Werken en vervangt Eric Sempels die met pensioen vertrokken is. Zij is een bekende in de sector, als medewerkster van enkele ministerkabinetten.

Florian Degrave is gestart als beleidsmedewerker taxi's en openbaar vervoer op het Departement MOW; hij volgt Karl Vermaercke op. 

GTL feliciteert beiden met hun nieuwe functie en kijkt uit naar een vlotte samenwerking!


Top