GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

05/07/2022 - Tussen 4 en 15 juli 2022 kan je de Hoppinapp testen!

Help mee het prototype van de Hoppinapp uit te testen (tweede proefversie).

In het kader van de uitrol van basisbereikbaarheid zoekt het Team van de Hoppincentrale geïnteresseerden die het prototype van de Hoppinapp willen uittesten. Met de Hoppinapp zal men in de toekomst eenvoudig verplaatsingen met het openbaar vervoer kunnen plannen, boeken en betalen.

In december 2021 hebben reeds 400 personen deelgenomen aan de test van de eerste proefversie. Uit de resultaten blijkt dat vooral het plannen van een rit en het aanmaken van een profiel vlot verliepen. Ook de algemene gebruiksvriendelijkheid scoorde goed. Toch bleek er nog ruimte voor verbetering voor het menu en bij het selecteren van interessante locaties (zoals bv. een winkelcentrum) op de kaart.

Nu de resultaten van de eerste test verwerkt zijn, wordt met de test van de tweede proefversie specifiek onderzocht hoe gebruiksvriendelijk de ticketfunctie is om ook op dit vlak eventuele pijnpunten aan te pakken.

Tussen 4 en 15 juli 2022 kan je deelnemen aan de test (link).

Goed om te weten:

  • Je hoeft de app niet te downloaden, je hoeft je niet te registreren en we vragen geen persoonsgegevens. We vragen enkel basisgegevens zoals leeftijd, geslacht en opleiding.
  • Tijdens de test zal je gevraagd worden om verschillende missies uit te voeren.
  • Enkel de gebruiksvriendelijkheid wordt in deze fase getest. We gebruiken hiervoor fictieve scenario’s en data.
  • De resultaten worden gebruikt om de app te verbeteren.
Top