GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

16/06/2015 - HUMO-Artikel “Zo werkt de Uber-lobby”

Rijden deze politici voor een illegale taxidienst? Lees hier de reactie van GTL

 

 

 

 

In het tijdschrif HUMO dat u sinds vanochtend in de krantenwinkel kan kopen, staat een artikel over het feit dat  Belgische politici die de lof van de illegale taxidiensten van Uber zingen, bewerkt worden door duur betaalde lobbyisten, waarna ze enthousiast de technologie en de nieuwe economie bejubelen. 

Uber boven alles: de sequel.

 

Hieronder vindt u de reactie van GTL op het artikel:


GTL heeft kennis genomen van de informatie in het artikel van Humo van deze week over Uber.

Het staat elke onderneming en organisatie uiteraard vrij om contact op te nemen met politici en haar standpunt te verdedigen bij de overheid.

We moeten echter vaststellen dat Uber, onder het voorwendsel van ride-sharing en hoewel ze haar voeten veegt aan alle bestaande regels inzake belastingen, sociale zekerheidsbijdrages, verzekeringen, autokeuringen, universele dienstverlenging, etc. blijkbaar gemakkelijker gehoor vindt dan een sector die de regels wel respecteert.

We begrijpen de interesse die politici tonen voor innovatie, maar rekenen erop dat ze ook de innovaties van de legale taxisector erkennen en samen met ons de regelgeving actualiseren aan de nieuwe noden van de klanten, zonder in te boeten op het vlak van veiligheid, prijszekerheid en universele dienstverlening.

In die zin stemt de resolutie die morgen door het Vlaams Parlement aangenomen wordt ons hoopvol.

 

 

 

Top