GTL-TAXI
Nationale Groepering van Ondernemingen met Taxi- en Locatievoertuigen met chauffeur

30/09/2021 - Mondmasker nog verplicht in de taxi’s

Mondmasker blijft bij taxivervoer met passagiers in het voertuig, nog steeds verplicht (zoals in in het openbaar vervoer)

In de beslissingen van het laatste overlegcomité was er geen duidelijke verwijzing naar de taxi’s in de. Er zijn wel verwijzingen naar het openbaar vervoer: daar blijft   het neus/mondmasker  van kracht zoals voordien, behalve tijdens het wachten aan de bushaltes.


De regel is dat  de mondmaskerplicht alleen opgeheven wordt waar dat expliciet vernoemd werd (vb bushaltes openbaar vervoer).

Wat de taxis betreft verandert er momenteel dus niets.


Met andere woorden  blijft de mondmaskerplicht blijft in taxivoertuigen verder van toepassing zoals in het openbaar vervoer.


Er zijn ook geen beperkingen vernoemd qua aantal toegelaten passagiers. Maar met minder dan 1,5 m afstand in het voertuig, blijft de verplichting gelden om het masker te dragen.


Let wel: bij een controle is het de passagier zelf verantwoordelijk is, niet de chauffeur. 

De chauffeur is enkel verantwoordelijk voor zichzelf,  als hij zelf geen masker draagt tijdens het vervoer van passagiers.

Als er tussen de chauffeur en de reiziger een fysieke afscheiding geplaatst is, kan de chauffeur / eventueel geen masker hoeven te dragen.


Top